Млечни продукти

By

 

 

 

 

Бразале от 1784 г.: най-старата италианска млечна компания.
Семейство Бразале, е в света на млякото от края на 18 век и представлява най-старата италианска компания в сектора с непрекъсната дейност в продължение на поне осем поколения. Историята на компанията е свързана с платото Азиаго и Венецианската равнина; още в началото на 1900 г. в Зане, близо до Тиене, венецианската столица на сиренето е построена първата индустриална фабрика за масло от 1492 г.

 

 

Бразале създава иновативна верига за доставки на селскостопански и хранителни продукти в Моравия, приказната и непокътнатата селскостопанска област, която се простира между Виена и Прага. Тук млечната компания започва да произвежда „Гран Моравия“, изключително зряло сирене, ръчно изработено в „двойно дъно“ според древни техники, резултат от изкуството и изтънчеността на най-добрите италиански млекопроизводители. В мандрата Литовел се комбинира модерна структура на най-доброто от традициите и технологиите.

 

 

 

Алпийско масло: 200 годишна традиция

В района на Монте ди Калвене, между пасищата на платото Азиаго и венецианската равнина Джовани Мария Браззале, роден през 1837 г., купува голяма ферма в покрайнините на Тиен, венецианската столица на сиренето и свободен пазар от 1492 г. Семейният бизнес расте безмилостно поколение след поколение и  през 10-те години на 20 ти век се ражда първата индустриална фабрика за масло. След Първата световна война продажбите на масло с марката Burro delle Alpi се разрастват в цяла Италия и през 40-те и 50-те години на миналия век Буро дел Алпи става един от основателите на Асолат – Италианската асоциация на млекопреработвателите.

 

 

Под импулса на ново динамично поколение през 60-те години, Burro delle Alpi консолидира лидерските позиции и усъвършенства производствените процеси. През 90-те години бяха въведени важни технологични иновации за постигане на новите изисквания за стандарти в производствения процес.  Продуктите, предлагани от Burro delle Alpi днес, обхващат широка гама от пакетирани масла.

ИТАЛИАНСКИ СИРЕНАИ МАСЛА  „ВИТОРИА“ И „АНТИКА ФУРМАДЖЕРИА“

 

Историята на продуктите с марки „Виргилио“ и „Витория“ започва в Мантова, когато амбицията и солидарността се обединяват в сътрудничество между местните фабрики за сирене, с цел производство на стоки с най-високо качество. Така през 1966 г. се ражда консорциума Latterie Sociali Mantovane (Съюз на млечните фабрики в община Мантова).
Днес семейството на  Virgilio наброява 50 фабрики за сирене и над 1500 животновъди като членове.
Корените на марките „Виргилио“ и „Виториа“ произхождат от провинция Мантова, която винаги е била посветена на производството на двете най-известни твърди сирена в целия свят: Пармиджано Реджано и Грана Падано, и двете толкова сходни по форма и отлежаване, но всеки със своя уникален вкус.  Виргилио е единственият италиански съюз, който е сертифициран със  „ЗАЩИТЕНО НАИМЕНОВАНИЕ ЗА ПРОИЗХОД“

 

както за Грана Падано, така и за Пармиджиано Реджано, благодарение на своето  присъствие в двете производствени зони на бреговете на река По защитени от специален дисциплинарен кодекс, който регулира производството на тези сирена.
Здравословните качества на продуктите с марка „Виргилио“ и „Виториа“ може да се проследи до самия им произход. Основната им съставка е 100% италианско висококачествено прясно мляко. Източникът му е сертифициран от CSQA, пъварта италианска институция упълномощена от Министерството на земеделието за мониторинг на продукти с „ЗАЩИТЕНО НАИМЕНОВАНИЕ ЗА ПРОИЗХОД“  , качеството и безопасността в селскостопанския и хранително-вкусовия сектор.

 

 

Всички продукти с марки„Виргилио“, „Виториа“ и „Антика фурмаджерия“ притежават сертификати за качество  “BRC, IFS, BIO, U.H.T” описани по долу.

ИСПАНСКИ СИРЕНА „ЕЛ ПАСТОР“ И „МАРКИЗ ДЕЛ КАСТИЛО“

Компанията Quesos El Pastor стартира като скромен семеен бизнес през 1967 г. Днес, 50 години по-късно, компанията е еталон за качество в производството на сирене. Компанията, основана през 1967 г. от братята Лоренцо, Салвадор и Доминго, в момента се управлява от Марко Родригес, който принадлежи към второто поколение на семейството.
Сирената с марки  „Ел Пастор“ и „Маркиз дел Кастило“ са отличени с редица награди, които оценяват постоянството и усилията на всеки човек в това голямо семейство.

 

 

 

Сертификати за качество

BRC международен серификат за стандарт за безопасност на храните, свидетелства за следене на качеството и ефективен контрол върху рисковете за безопасността на храните.

IFS  международен хранителен серификат предоставящ гаранция за спазване на най-високите стандарти.

Сертифициране на продукти – Био продукти

Млечни продукти с определен произход DTP019: мляко U.H.T, масло, сирене маскарпоне и сметана U.H.T.

ГРЪЦКИ СИРЕНА „АРВАНИТИС“

Пътят на сирената с марка „Арванитис“  създадени през 1980 г.  е белязан от много успехи в Гърция и чужбина. Посотянно нарастващата популярност поставя „Арванитис“ сред най-конкурентните компании в бранша в международен план.
Качеството на сирена „Арванитис“ беше признато от Световните награди за сирене в Италия, където получава златен медал  през 2019– приз присъден запърви път на гръцка компания.

Това максимално отличие потвърждава качеството и вкусовете на сирена Арванитис дължащи се освен на майсторството така и на качествената суровина. Затова компанията ежедневно събира най-свежото мляко от най-добрите производители на млечни продукти, с които поддържа дълготрайни отношения на доверие. Чрез внимателен мониторинг на всеки етап от производството и преработката на млякото, което се използва – от правилното хранене и здравето на животните до крайния продукт за потребителя – в млекопреработвателната компания Арванитис предлага постоянно висококачествени продукти без компромиси.
Посветени на нашите цели, с доказани познания за съвременни методи, които осигуряват здравословна наслада и вяра в традиционното производство на сирене, в Мандрата на Арванитис се  запазва традиционния характер на всички гръцки сирена. По този начин се предлагат продукти, които продължават богатата и дълготрайна история на гръцкото сирене, с чист и автентичен вкус, който събужда паметта и почита традицията.
ARVANITI Cheesecake притежава всички важни гръцки и международни сертификати за осигуряване и контрол на качеството (HACCP) на своите продукти.
Международните сертификати BRC и ISO 22000 на най-голямата сертификационна компания Lloyd гарантират спазването на необходимите строги правила и методи по време на производствения процес.
*Всички традиционни и местни сирена с марката „Арванитис“ са с печат за защитено наименование за произход